Leuke Excursies Op Bali

 

Er zijn heel veel leuke excursies op Bali te doen. Hierdoor is het samenstellen van een top 5 van de leukste activiteiten bijna ondoenlijk. En toch hebben we het voor jou geprobeerd. Door onze jarenlange ervaring kennen we veel excursies en weten we wat veel van onze reizigers leuk vinden. Mocht je geinteresserd zijn in een tour, dan kun je altijd even contact met ons opnemen. Zo kun je bijvoorbeeld een losse excursies boeken of een rondreis samenstellen met een aantal excursies daarin verwerkt. Wij informeren je graag over de mogelijkheden. Uiteraard volledig vrijblijvend.

We geven je graag een overzicht van de mooiste uitstapjes en excursies op Bali.

 

1. Excursie Ubud Bali

Excursie Ubud Bali neemt u mee naar het kunstenaarsdorp Ubud, bekend om z’n schilderkunst en eeuwenoude tradities. Hier bezoekt u de Barong Dans, Traditioneel Balinees Woonerf, Tirta Empul reinigen Tempel, Een mini koffie plantage, en TegalalangRijsterrassen.

Eerst gaan wij naar het dorpje Batubulan om hele bekende dans van Bali, Barong Dans te bekijken. Deze dans is een belangrijk onderdeel van de Balinese cultuur en is een van de meest bekende en geliefde dansen. Tijdens deze dans is er een compleet Balinees orkest met spectaculaire kostuums en tijdens de dans is er veel humor en spanning. Het verhaal gaat over het eeuwige gevecht tussen het goed en het kwaad.

Na de Barong dans gaan wij naar het dorpje Batuan om een Traditioneel Balinese huis te bekijken. Op het erf bezoeken wij een huis van Balinese familie. Er zijn een paar aparte gebouwen die worden gebruikt als slaap kamer voor de ouders, kinderen, grootouders, keuken en familie tempel. Er is ook een open gebouw dat wordt specifiek voor alle menselijke ceremonie gebruikt.

Na een bezoek aan de traditioneel huisje, op deze excursie gaan wij verder naar ander huisje van de houdsnijder om het proces van de goede kwaliteit van het houtsnijwerk te bekijken. Wij zullen zien hoe ze uit een stukje hout snijden, tot het een heel mooi houtsnijwerk worden.

Verder rijden naar Tampaksiring

Vervolgens wordt u gebracht naar een plantage om de specerijen net als koffie, cacao, kruidnagels, kaneel enz.te bekijken. U kunt ook zien hoe de mensen koffie bewerken en geniet u van de echte koffie Bali. Ook wordt hier de duurste koffie ter wereld gemaakt ( Luwak koffie) Als U wilt kunt U deze hier ook zelf proeven.

Hierna bezoekt u een van de belangrijkste tempel van Bali, namelijk de heilige bron van Tirta Empul. Vanuit de hele Bali komen de mensen hier naar toe om zich met de heilige water te reiniging.

Onze laatste stop op excursie Ubud Bali is Tegalalang Rijstterrassen.

2. Excursie Rjstvelden Bali

Excursie Rijstvelden Bali is Bali dagexcursie naar een traditionele lokaale markt, genieten mooie rijstvelden van Bali. Op deze excursie kunnen jullie ook wandeling maken naar de waterval van Munduk. Aan het einde van de excursie rijstvelden Bali gaan jullie de moiste tempel van Bali bezoeken. Ulundanu tempel een tempel die aan de raand van een meer ligt.

Wij stoppen eerst in de stad van Tabanan, om een traditioneel markt te bekijken. Op de markt kunt u allerlei dingen zien die door de lokaale mensen worden verkocht.

Dan rijden wij bergop naar het dorpje Jatiluwih om heel mooie rijstvelden van Bali te genieten. Jatiluwih ligt in het centrale bergmassief van Bali en doet zijn naam die ‘werkelijk schitterend’ betekent, eer aan. Het dorp ligt op 650 m hoogte tussen eeuwenoude rijstterrassen. Een tocht hiernaar toe biedt het ene na het andere spectaculaire uitzicht over koffie en cacaoplantages, kokosnootpalmen, bananen en bamboo bosen. In Jatiluwih heeft u ook gelegenheid om te wandelen door de rijstvelden.

Onderweg omhoog naar het bergdorp Munduk

Na het bezoek aan Jatiluwih rijstvelden rijden wij weer oomhoog naar het dorpje Munduk. Het dorp Munduk heeft een prachtige, 35 meter hoge waterval. De waterval is omringd door prachtige groene bossen met verfrissende sfeer. Langs de weg naar de watervall kunnen jullie ook kruidnagels platage en koffie platages bekijken.

Op de weg kunnen wij nog stoppen om he uitzicht van de tweeling meer (het meer Buyan en het meer Tamblingan) te genieten.

Op de weg terug naar het hotel bezoeken wij nog Ulun Danu beratan tempel. De Hindhu / Boeddhistische tempel van Pura Ulun Danu is heel pittoresk. Bij de ingang is er een grote banyan boom bij de ingang. Er zijn mooie tuinen en een binnenplaats, die op een klein eiland in het meer is.

Ulundanu Beratan Tempel is het einde van onze Excursie rijstvelden Bali. Vervolgens rijden wij terug naar het hotel waar jullie overnachten.

3. Excursie Oost Bali

Excursie Oost Bali begint met een bezoek aan de Besakih Tempel, bekend als de moeder tempel van Bali. Dit is een van de belangrijkste tempels van Bali en ligt op de hellingen van de vulkaan Gunung Agung.

Vervolgens rijden wij naar het waterpaleis Tirta Gangga in het dorpje Ababi, een mooi park met een waterfontein en grote vijvers met lotusbloemen, waarin u over platte stenen kunt lopen.

De tuinen van dit waterpaleis zijn ontworpen en aangelegd in 1948 door Anak Agung Anglurah Ketut Karangasem. Deze tuinen laten de unieke mix zien van Balinese en Chinese architectuur. Het waterpaleis (ca. 1.20 hectare groot) bevat drie afzonderlijke afdelingen met ieder een eigen bassin en veel beelden.

Daarna rijden wij naar Tenganan traditioneel dorp, een zeer traditioneel Bali Aga dorp. De Bali Aga leven nog volgens de oude regels van het animisme, van voor de opkomst van het hindoeïsme. Het dorp ligt hier al een tijdje, want de versterkte muren rond het dorp dateren uit de elfde eeuw.

Hierna stoppen wij in het dorpje Kusamba, een visserdorpje dat zeer bekend staat om haar zoutwinning.

Het dorpje Kusamba is de laatste stop van onze excursie Oost Bali. Vervolgens rijden wij weer richting uw hotel waar u overnacht.

4. Excursie Zuid Bali

Excursie zuid Bali is een uitgebreide Bali excursie met een bezoek aan twee van de meest iconische Tanah Lot en Uluwatu tempel om het zuiden van Bali te ontdekken.

Op excursie zuid Bali bezoeken wij eerst Taman Ayun Tempel. Taman Ayun letterlijk vertaald als “prachtige tuin” en wordt algemeen beschouwd als een van de mooiste tempels van Bali. De Taman Ayun tempel ligt in een park met bomen en vijvers, in de buurt van het dorpje Mengwi.

Pura Taman Ayun is opgericht ter verering van de vorsten uit de dynastie van Gelgel. Het is een koninklijke tempel van de keizer van Mengwi. Oorspronkelijk was de tempel in 1634 ingezegend met de naam Taman Ahyun. Het woord “Ahyun” is afkomstig van het “Hyun”, wat betekent dat de tempel is gesticht in een tuin omring door water.

Na het bezoek aan de Taman Ayun tempel rijden wij verder naar Tanah Lot Tempel. De naam betekent letterlijk Aarde (Tanah) en Zee (Lot). Tanah Lot is gebouwd boven op een rots in zee. Vanwege de prachtige locatie en architectuur is het een van de meest karakteristieke tempels van Bali. Alleen bij eb kun je de eerste vijf meter van het eilandje van deze hindoetempel bereiken over een zanddam van ongeveer twintig meter lang. Daar is de grot, met naar men zegt een magische bron; er komt zoet water uit, terwijl het hele complex omringd is door zout zeewater. Deze tempel is opgedragen aan de God van de Zee.

Volgens de legende is de tempel gebouwd in de 16e eeuw door de hindoe-Javaanse priester  Danghyang Nirarta, die ooit deze plaats koos om te overnachten tijdens een reis. Hij zou met zijn magische krachten de klif met daarop de tempel in zee hebben geduwd. Door zijn sjaal te veranderen in heilige giftige slangen liet hij het heiligdom beschermen. Ook tegenwoordig worden er nog steeds rituelen uitgevoerd om deze slangen te eren.

Tanah Lot is een van de meest gefotografeerde tempels van Bali en trekt dan ook erg veel toeristen aan.

Vervolgens rijden wij verder naar Uluwatu Tempel, De naam betekent “Tempel van de Hoeksteen”. Deze waarschijnlijk uit de 10e eeuw stammende tempel is gebouwd bovenop een enorme rotsmuur op de meest westelijke punt van het schiereiland Bukit Badung, een klein uur rijden zuidelijk van Sanur. Voor Bali is Uluwatu een hele belangrijke tempel. Het is namelijk een van de negen publieke tempels die aan heel Bali behoren en dienen ter bescherming van het eiland.

Beroemd zijn de reliëfs aan weerszijden van de gespleten poort. Ganesha, de olifantsgod vind je op de tweede binnenplaats. Minder attractief zijn de makaken die hier rondlopen. Deze kunnen redelijk agressief zijn. Pas goed op je spullen zoals zonnebril, oorbellen of andere accessoires.

Vooral tijdens de zonsondergang heb je hier een prachtig uitzicht en rond 18.00 uur gaan wij op het complex de Kecak(apen)dans kijken.

Na de dans gaan wij terug naar het hotel en dat is het einde van de excursie zuid Bali.

5. Excursie Noord Bali

Dag 1

U begint deze excursies noord Bali vanuit uw eigen hotel in Zuid Bali. Wij gaan eerst traditioneel markt van de stad Tabanan. Dan gaan wij verder naar Jatiluwih die staat bekend om zijn rijstterrassen.

Na de wandeling brengt ik U een bezoek aan de Ulundanu Beratan Tempel (gewijd aan de Godin van het water). Vervolgens richting Banjar rijden wij via het dorpje Munduk. Munduk heeft hele mooi omgeving met kruidnagels en koffie bomen.

De warm water bronnen (Air Panas) is onze volgende bestemming, Banjar warmwaterbron bestaat uit verschillende baden waarvan de grootste uitermate geschikt is om in te zwemmen. Ook zijn er tientallen ‘jets’ in de vorm van drakenkoppen waaronder je kunt gaan staan. Wij gaan ook de grootste Budhistische Tempel van Bali bezoeken.

Na dat gaan wij verder naar Lovina een rustig lava strand waar u overnacht.

Dag 2

Vanochtend staat u vroeg op voor een boottocht om dolfijnen te kijken. Na terugkomst kunt u in het hotel ontbijten.

Wij rijden eerst naar Sekumpul waterval, de mooiste waterval van Bali. Dan rijden wij naar het zuiden via Kintamani. In Kintamani gaan wij stoppen om de spectaculair uitzicht van de vulkaan en het kratermeer Batur te genieten.

Vervolgens richting Zuid Bali maken wij nog een stop bij Tirta Empul Tempel en daarna breng ik uw terug naar uw hotel.